A maira kifejezetten büszke vagyok, mivel házi tej - házi túró - házi prézliből készült. Citromot, cukrot, tejfölt még nem szerzünk házit, bár az utóbbit is lehet, de ez most nem jött össze.
Hozzávalók:
- 1/2 kg túró (próbáljátok ki házival is, krémesebb)
- három zsömle
- 1 tojás
- citromhéj (mivel nem volt itthon bio, ezért én ezt zacskósból oldottam meg)
- 10 dkg cukor
- 1cs vaníliás cukor
- mazsola (mi nem szeretjük, ezt nem raktam bele)
- 5-6 dl tejföl
- 6 evőkanál cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- vaj
- barnacukor
Ezek után gombócokat formáztam belőlük, és egy kivajazott jénaiba tettem (nekem két jénai lett vele tele, egy nagy, és egy kisebb) majd leöntöttem az öntettel, amit előtte az összetevőkből kikevertem.
Előmelegített sütőben 200fokon addig sütöttem, amíg az öntet meg nem szilárdult a gombócok körül.
Cukorral, vajjal felfuttatott zsemlemorzsával ettük.
Az eredeti receptet Alíznál láttam még régebben.
Ez nagyon finom lehet! Szuper ötlet!:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Próbáld ki bátran, szerintem utána a normál gombócot ritkábban csinálod! ;)
VálaszTörlésAz a baj, hogy csak én szeretem, így csak magamnak szoktam csinálni... Mondjuk ez nem baj, de elég ritkán állok neki.
VálaszTörlésSzerintem ennek nyugodtan nekiállhatsz, mert tényleg gyorsabb, mint a másik verzió. Bár azt is megkockáztatom, hogy akár vendégeknek is csinálhatod. Nagyon aranyos kis kockákat lehet belőle csinálni. Na, most megint megkívántam :)))
VálaszTörlés