Pechemre, fel is bontottuk. Egy jó tanács, ha boroztok, és még mellé főztök is, lehetőleg olyan dolgokat tartsatok magatok körül (fakanál, merőkanál, mérőedények) amik túlzott hő hatására nem égetik szét a kezeteket, amikor gyanútlanul megfogjátok őket :))))
Én így jártam, szép kis égési sérülést okozott a wokos főzés a borozással karöltve.
Az ebéd jó lett, és a kezem sem fáj már. Úgyhogy jöjjön a recept. Azt azonban előre leszögezem, vennem kell egy wokos könyvet, hogy mi, mivel rakható össze. Én most csak pakoltam.
Hozzávalók: (itt írhatnám azt, hogy ami otthon van, de azért ez nem mindig jelent jó véget)
- pulykahús (lehet mell és medalion is, de szerintem még filézett comb is)
- mogyoró olaj
- újhagyma
- zöldbab
- wokos zöldségkeverék
- szójaszósz
- házi wok fűszerkeverék
- só
A mogyoró olajon megpirítottam enyhén a felkarikázott zöldhagymát, majd rádobtam az apróra vágott húst. Enyhén megpirítottam, majd hozzáadtam a zöldségeket és ízesítettem. Kb. 10 perc alatt kész is volt. Megenni se tartott tovább ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése