Teljesen alaprecept, alap hozzávalókkal, és a végeredmény mennyei. Ahogy a linzertészta és az alma sülés közbeni nedvessége találkozik, édes pudingszerű massza lesz a torta alján. Hmmm...
Igazi kávézós süti, egy finom tejeskávéval, nagy beszélgetések kitűnő kísérője. Ha majd egyszer megnyitjuk az álomkávézónkat... akkor ez lesz a nyitó sütemény. Ezt mindenkinek meg kell kóstolnia.
Holland almatorta
Hozzávalók:
- 30dkg liszt
- 3/4 cs sütőpor
- 20dkg vaj
- 16dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 tojás
- csipet só
- 4-5 szem alma
- fahéj, barnacukor, fél citrom leve
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a cukrokat és a sót. Elmorzsoljuk benne a vajat, és hozzáadjuk az elkevert tojás 3/4-ét. Egyneművé gyúrjuk, és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe rakjuk.
A pihentetés után egy vajjal kikent, és liszttel meghintett 18cm-es kapcsos tortaformába simítjuk a tészta 4/5-ét úgy, hogy két-három centis pereme legyen. Majd a felkockázott és ízesített almákat belerakjuk, és a kimaradt tésztából rácsokat formázunk rá. A maradék tojással megkenjük a tetejét. Gyönyörű piros színt ad a tésztának.
Előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük.
Ez volt a mai ebédünk megkoronázása, finom meleg habos tejeskávéval és egy kiadós dumcsizással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése