2010. március 27., szombat

Palóc leves


Ismét levest kívántunk. A menűm össze írásakor pont valamelyik sztár főzősműsort néztük, amikor megláttuk Csepregi Éva levesét. Na, végül nem az övét csináltuk meg, de most nagyon megy nálunk a zöldbab, vettünk fagyasztottat a megszokott bevásárló napunkon. Lehetett kapni a hiperben 20dkg-os kiszerelésű babot. Pont ez az ideális kiszerelés, és nem foglal sok helyet, adagonként külön helyekre lehet rakni a mélyben. Ez nálunk pont jó, mert a nagybevásárláskor annyira feltöltjük a mélyhűtőt, hogy semmit nem tudunk már a végén bepasszírozni. És ilyenkor mindig zavaróvá válnak a tojásfehérjéim. Na azt már nem :))) Szóval jó ez a kis kiszerelés. Zöldbabhoz visszakanyarodva, ebbe a receptbe is kellett, ezért is készült el ez a leves.


Hozzávalók:
  • 30dkg marhahús
  • 20dkg zöldbab
  • 30dkg krumpli
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • só, bors, babérlevél, őrölt kömény, pirospaprika
  • 3dl tejföl, liszt
  • víz
  • olaj

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk, félrehúzzuk, a pirospaprikát átfuttatjuk rajta. A kockákra darabolt húst rátesszük, majd fehéredésig pirítjuk. Ezután mehet az ízesítés, fokhagyma, bors, só, kömény. Kevés vízzel felöntjük, majd lefedve addig főzzük, amíg a hús majdnem puha. Ezután beletesszük a zöldségeket, felöntjük a fazekat még vízzel, és a zöldségek puhulásáig főzzük.
A tejfölt és a lisztet keverjük el, majd a levesből merjünk rá, hogy a hőt kiegyenlítsük, és ne csapja ki a tetejére. Ezután mehet a levesbe. Még egyet rottyantsunk rajta, és kész is az isteni tápláló leves.
Lehet belerakni egyébként szerintem még répát is, de nekem most nem hiányzott belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése