Hozzávalók:
- 70 dkg sertés lapocka
- 2 fej fokhagyma
- olaj, só, bors, majoranna (SOK)
- 25dkg gomba
- 20 dkg borsó
- 20dkg füstölt tarja
A zúzott fokhagymákat megpirítjuk az olajon, majd a kockára vágott húst rátesszük, és fehéredésig pirítjuk. Ezután ízesítjük, só, bors, majoranna. A zöldségeket pedig ezek után tesszük bele, én először a a tarját, gombát szoktam, majd amikor már picit megpirultak, akkor egy kis vizet öntök rá, és jöhet a borsó is. Lefedve kis lángon párolom, majd amikor már minden hozzávaló megpirult, leveszem a fedőt, és elfőzöm róla a levet.
Sült krumplival szoktuk enni, ehhez azonban nem mirelitet szoktam, hanem a kockára vágott krumplikat sós vízben megfőzöm, roppanósra, majd ezt sütöm ki. Sokkal finomabb, ahogy a krumpli külső kérge ropog, a belseje pedig lágyan omlik szét.
Ehhez kötelező számomra a kechup, ebből is a Heinz-et szeretjük. Nincs benne tartósítószer, és nagyon sűrű, jó állagú.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése