Hozzávalók:
- 2 fej fokhagyma
- 5 dkg vaj
- alaplé
- 2-3 dl tej
- só, bors, szerecsendió
- 1 natúr tömlős sajt, vagy 2-3 macisajt
A vajat felhevítem habzásig és a fokhagymát összetörve egy percig pirítom rajta. Kb. fél-háromnegyed liter alaplével felöntöm, fűszerezem. Forrásig főzöm, majd a tömlős sajtot belenyomom és addig kevergetem, amíg a sajt el nem olvad. Ezután felöntöm a tejjel és főzöm még egy kicsit.
Az eredeti recept szerint botmixerrel össze lehet ezután turmixolni, de mi szeretjük a fokhagyma darabokat a szánkban érezni, így ez nálunk elmaradt.
Snidling darabokat a végén még lehet bele rakni. Fokhagymás pirított kenyérkockákkal ettük, mely nem is kenyérkocka, hanem kifli karikákra vágva, fokhagymával kikevert olívával megkenve és sütőben megsütve (ez másnap is isteni finom ropogós, ma ez a reggelim is finom teával).
Hű! Nagyon örülök, hogy ilyen sikere volt a fokhagyma krémlevesnek! :)
VálaszTörlésMi is nagyon levesesek vagyunk, lehet krém- vagy másfajta leves, csak legyen :)
Szia Garffyka!
VálaszTörlésÜdvözöllek Nálam!
Kinéztem ám már az almakrémlevesedet is :)
Üdv: Hugi
Hugi!A Te levesed is nagyon fini lehetett!:-)
VálaszTörlés