Jó kis tavaszi leves, ha már itt a tavasz :)
Ezt a levest láttam már sokféle módon elkészítve, mi így szoktuk meg, anyumtól így tanultam. És remélem, hogy az én lánykám is így fogja majd készíteni nekem, ha öreg leszek :)
Hozzávalók:
- csirkeaprólék (nyak, szárny, hát, láb)
- zúza, szív
- máj
- leveszöldség
- hagyma
- fokhagyma
- borsó
- olaj, liszt, só, bors, vegamix
- petrezselyem zöld, 1 tojás, zsemlemorzsa
A májgombócokhoz a májat elkaparjuk, majd egy tálba öntjük, hozzáadunk egy tojást, a felaprított petrezselymet, sót, borsot, és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen a massza.
Isteni finom, és gyorsan megvan.
Örültem hogy rátaláltam erre a receptre, anyukám is igy csinálta. Mert a többi becsinált leves ejföllel és citrommal készült., és én ezt a fajtát keretem. Köszönöm szépen Kati
VálaszTörlésMi hasonlóan,csináljuk,csak grizgaluskával,és szegfűgombával!!próbáljátok ki!!megéri!kisgolyó,v-tam!!szép napot jó étvágyat!!!!!!!4
VálaszTörlésSziasztok!
VálaszTörlésKati. örülök, hogy rátaláltál, remélem ízlett.
Kisgolyó! Kipróbálom szegfűgombával is. :) Lehet hogy be is számolok róla :)