2010. július 15., csütörtök

Randi kaja - itthon


Kapcsolatunk elején kezdtünk el a KFC-be járni, kosarat enni. Mivel sokáig dolgozom, ilyenkor már esélytelen normális helyre menni. Ide akkor járunk, amikor gondot kell űzni, amikor rossz napom van. Ez már egy "rítus" nálunk. Na, azért ne gondoljátok, hogy gyakran van rosszkedvem. ... csak néha :)))

Egy ideje már agyaltam, hogy a classic kosarat hogy lehetne itthon csinálni, amikor Strawberry oldalára keveredtem. Tökéletes verziója az étterminek!

Hozzávalók:
csirkecomb (más csirkerész is jó hozzá); liszt; 2 tojás, kukoricapehely; 1tk só; 1tk bors; 1tk petrezselyem; 1tk cayenne bors, 1tk tárkony; 1tk curry, 2 gerezd zúzott fokhagyma; 1tk borsikafű; 1tk snidling, 1tk kakukkfű.

A csirkecombokat bevágom a csontok mentén, sózom, majd félrerakom. A lisztet a fűszerekkel összekeverem, majd a kukoricapelyhet apróra összetöröm (minél apróbbra).
Tojásokat felverem.
A panírozás a következőképpen zajlik: liszt, tojás, liszt, tojás, kukoricapehely.

Bő zsiradékban lassú lángon kisütöm.

A káposztasaláta elmaradt most mellőle, de Peti isteni paradicsomos mártogatóst csinált hozzá. Sült krumplival isteni volt!



4 megjegyzés:

  1. Ezt kipróbálom, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Szia Ottis!
    Nagyon jó kis recept, csak ajánlani tudom!

    VálaszTörlés
  3. Én csirkemellel készítettem, sajnos a káposztájukat nem tudom lekoppintani. Tényleg isteni finom. nagyon gusztán néz ki

    VálaszTörlés
  4. A csirkemell milyen verzióban készül? Fent van a blogodon?

    VálaszTörlés