2010. július 31., szombat

Rizottóval töltött cukkini


Még mindig cukkini :))) Addig kell enni, amíg kapható, és addig főzök belőle, amíg el nem fogynak a kimásolgatott, bejelölgetett receptek. Szép számmal találtam, hozzáteszem :) Most Lillánál szemezgettem a kínálatból, láthatóan Ő is nagyon szereti.

A rizottó mennyiségre nagyjából négy nagyobb cukkini megtöltésére alkalmas, én csak kettőt töltöttem meg vele, és maradt magában is belőle. Nagyon finom, könnyű nyári étel. Mi egy könnyű olasz fehér borral ettünk, hmmmm... Képzelhetitek.

Hozzávalók:
2 nagyobb cukkini; 1 hagyma; 10dkg húsos szalonna; rizs, alaplé; só, bors; 1 pohár fehérbor; parmezán

Először a rizottót csinálom meg. A hagymát apróra vágom, majd a húsos szalonnán üvegesre párolom folyamatosan kevergetve. A cukkiniket közben kivájom, a kivágott darabokat pedig kicsi darabokra vágom. Közben a szalonnás hagymára mehet egy nagyobb pohár rizs (legjobb persze a rizottó rizs), kicsit futtatom azt is a zsíron, majd mehet rá a feldarabolt cukkini. Felöntöm a borral. Kicsit forralom, majd mehet apránként az alaplé. Ha kell, utána ízesítek. Amikor a rizs megpuhult, a tűzről levéve belekeverek egy kicsi sajtot, majd letakarom, és kb. 10 percig hagyom még párolódni a saját gőzében.
Ezután a cukkini hajókat picit besózom, majd megtöltöm a rizottóval, sajtot szórok rá, és előmelegített sütőben sütöm kb. 30 percet 170-180 fokon.

2 megjegyzés:

  1. örülök, hogy tetszett :-) ami cukkini és ami rizotto az minden mennyiségben elfogy nálunk :-)

    VálaszTörlés