2010. július 22., csütörtök

Sajtos-gyümölcsös csirke

A bakonyi csirke készítésénél kicsit elszámoltam a hús mennyiségét, így maradt elég sok, kb. 40dkg belisztezett hús. Ebből dobtam össze a hűtőben levő maradékok felhasználásával a tegnapi vacsoránkat. Mára is maradt belőle, úgyhogy elég jó kis kiadós étel.

Hozzávalók:
40dkg csirkemell; só, bors, liszt; bacon; sajt (nálunk most ez füstölt volt); barack vagy körte befőtt.

A csirkemelleket befűszerezem, majd lisztbe forgatom és kevés olajon sütöm mind a két oldalát, majd jénaiba rakosgatom egymás mellé, egymásra. A befőttet kis darabokra vágom, majd a húsra rakom. A bacon szeleteket kisütöm ropogósra, majd ezt is ráteszem a húsra. A sajtot lereszelem, megszórom vele a jénaiba rakott húsokat, majd mehet a sütőbe. Nagyjából 20-25 percig sütöm.

Köretnek kompót és sült krumpli volt hozzá nálunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése