2010. július 5., hétfő

... hogy csináljátok???

elakadtam, nem értem.
Hogy lehet a málnát lepasszírozni úgy, hogy az ne órákig tartson?

Ki hogy passzíroz, és legfőképpen: MIVEL?

Most jöttem rá, hogy nagyon kislukú szűrőm csak egy teás szűrőm van, azon passzíroztam át 30dkg málnát nagyjából 20 perc alatt... mindjárt állok neki még 40 dekának a leveshez, és aztán még itt van több mint egy kilóóóó... bár azt még egyenlőre nem passzírozom. Reményeim szerint addigra kapok valami jó kis tippet, hogy hogyan könnyítsem meg az életem, mert ha nem lesz ilyen, lehet, hogy leszámoltunk egymással: én és a málna...


Még egy kérdés: Ti mit csináltok a megmaradt málna masszával... elég sok, lehet ebből még valami jót csinálni? Vagy egyszerűen csak menjen a kukába??? (akarom mondani a komposztba)


2 megjegyzés:

  1. Hát én csak most keveredtem ide Limarától... Meg nem vagyok gasztro blogger sem, de én először turmixolom a málnát, majd olyan sima fémszűrőn átöntöm. Aztán kanállal átpasszírozom rajta, de lényegében csak a magok darabkái maradnak, a végeredmény sima málnapüré mag nélkül. Kb 5perc... Remélem segít valamit!!!

    Nóri

    VálaszTörlés
  2. Hááát nekem van olyan tekerős passzírozó, de nem jött be. Mindenképpen melegítem, főzöm a saját levében a szedret vagy a málnát, aztán alaposan összetörtöm, nyomkodom, és nagyobb szitán fakanállal gyömöszkölöm. És a maradékot kidobom. Nagyrésze mag, lehet hogy lehetne belőle valamit csinálni ?

    VálaszTörlés