Mint ahogy már azt írtam, mai napra málna feldolgozás volt soron.
Mindenképpen akartam levest is csinálni belőle, keresgéltem egy ideig, aztán Nikinél találtam egy főzés nélküli verziót, amit megfelelőnek találtam.
Hozzávalók:
40dkg málna; 3dl tej; 2dl tejszín; 3ek méz; 2cs vaníliás cukor; 2tk vanília aroma;
A málnákra ráöntöm a tejet, a mézet, belerakom a vaníliás cukrot és az aromát. Összeturmixolom, majd átpasszírozom (még mindig nincs meg a legmegfelelőbb technika).
Amikor ez megvolt, mehet bele a tejszín, és ezzel is összedolgozom. Aztán mehet a hűtőbe, hogy lehűljön.
Tejszínhabbal, vanília fagyival egyaránt fogyasztható. Mi most ezek nélkül ettük, hiszen még tartalmas vacsorára várt ránk ezután is.
Nagyon selymes íze van, a méz által pedig hihetetlenül lágy. ... és még a gáztűzhelyt sem kellett bekapcsolni miatta.
Finom lehet és nagyon szép színe van
VálaszTörlés