2010. július 31., szombat

Cukkini leves


Cukkini szezonban ezt is ki kell próbálni. KicsiVúnál találtam ezt a receptet, nála Háromhagymás cukkinileves a neve, én maradt simán a cukkini levesnél.
Nagyon gyors és egyszerű elkészíteni, kellemesen érződik rajta a fokhagyma íze. Másod- és harmadnap még jobb!!!

Hozzávalók:
2 közepes cukkini; 2 közepes vöröshagyma; fél póré vagy két szál újhagyma; 6 gerezd fokhagyma; 5dkg vaj; 1,5l alaplé; 1 pohár tejföl v. 2dl tejszín; 2ek keményítő; petrezselyem.

A cukkinit meghámozom majd fél centis darabokra vágom őket. A három féle hagymát felaprítom, majd a vajon megfuttatom őket, hozzáadom a cukkinit, összekeverem, majd mehet rá az alaplé. Pici sóval és borssal, ha kell, utána ízesítek. Kislángon fedő alatt addig főzöm, amíg a cukkini még épp ropogós marad, de az íze már érződik a levesen. A tejföl/tejszínt elkeverem a keményítővel csomómentesre, a levesből kicsit hozzászedek, összekeverem, majd mehet a levesbe. Tálalás előtt frissen vágott petrezselyemmel és parmezán sajttal megszórom.

1 megjegyzés: