2010. július 21., szerda
Gombás-tejfölös bakonyi csirkemell
Mielőtt elkezdtem blogokat olvasgatni, túlnyomórészt az nlc-s közösségtől kaptam recepteket, topicokat olvasgattam, egy-kettőnek állandó tagja voltam. Ez idő hiányában már csak egy topicra csökkent, de nem is bánom, jó ez így. Szóval onnan nagyon sok jó ötletet gyűjtöttem, és mivel ömlesztve jöttek a receptek sok esetben, ezért napiszössz e-mail sorozatban mentettem, saját magamnak, és barátnőimnek is. Így amikor épp volt erre időm, kedves csajosaim kaptak egy ilyen e-mailt tőlem. Azt nem tudom, hogy ők valaha is főztek-e belőle, de én gyakran használom ezeket a külön fiőkban tárolt maileket. Ez a recept is innen származik, Tzsebitől kaptam, a Nagymama topicról. Ezúton is köszönöm. Tudom, hogy sok ilyen bakonyi recept van, de én még csak ezt az egyet próbáltam, és mivel annyira bejött, így nem is próbálkoztam mással.
Hozzávalók:
50dkg csirkemell; liszt; olaj; 50dkg gomba; só, bors, pirospaprika, tejföl; hagyma; keményítő
A csirkemellet kicsi, féltenyérnyi szeletekre vágom, sózom és borsozom, majd lisztezem. Kicsi olajon sütöm úgy, hogy mind a két oldalát csak megkapja az olaj. Kiszedem a zsiradékból a húsokat, majd a visszamaradt olajban megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd a szeletekre vágott gombát is. Sózom, borsozom, pici pirospaprikával meghintem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy a később belekerülő húsokat éppen ellepje. Amikor elkezd forrni, mehet bele vissza a hús, együtt főzöm lassú tűzön 20-25 percet. Ettől hihetetlenül lágy, és omlós lesz a hús, amikor kész lesz. Amikor ez megvan, a húsokat megint kivesszük, és az alaposan kikevert tejfölt pici keményítővel összedolgozom, majd mehet a szószba. 2-3 perc összefőzés után mehetnek vissza a csirkemellek. Pár perc együtt főzés után kész.
Köretnek mehet nokedli, tészta, rizs. Mi most tésztával ettük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finomságos :)))
VálaszTörlésMa ezt fogom elkészíteni.Majd beszámolok róla, hogy milyen lett.
VálaszTörlésA tegnapi sárgabarackosat is beírod majd?
Sziasztok!
VálaszTörlésBianka! Tényleg finom, és egyszerű is :)
Nelli! Várom a beszámolót! Örülök, hogy tetszik Neked is. :)