2010. december 12., vasárnap

Zöldborsós-csirkés tészta


Igyekszem a lemaradásaimat behozni a bejegyzések utánaolvasásában. Szepyke volt a sorban a következő, akinek a blogját átnéztem, és találtam is egy finom egytálételt, ami pont passzolt az elképzeléseimmel. Ő is hűtőürítési projectet csinált, nálam is ez volt soron.

Annyival toldottam csak meg, hogy én bacont is tettem bele, mivel az is volt a hűtőben, felhasználásra várt.

Hozzávalók:
1 csirkemell, 5dkg vaj, 10dkg liszt, fél liter tej, bacon, 20dkg borsó, 30dkg sajt, 40dkg tészta (mindegy milyen, én most masnitésztából csináltam)

A tésztának odateszem a vizet főzni, majd a húst felkockázom. Amikor a víz forr, belerakom a tésztát. Besamel mártást csinálok a vajból, lisztből, tejből. A húst enyhén sózom, és a baconnel együtt megpirítom. Majd a besamel mártásba rakom. Amikor megfőtt a tészta, egy nagy jénaiban összekeverem az összes hozzávalóval, a sajt felével, majd a tetejét megszórom a sajt másik felével.

Sütőben kb. 30 percet sütöm 200 fokon.

3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ízlett!:)
    A bacon szuper lehet hozzá!:)

    VálaszTörlés
  2. Óóó, isteni volt :))
    Anyuék is belaktak belőle, és ez az az étel, ami tetszés szerint variálható. Szóval szerintem még sokféleképpen el fogom készíteni, kösziiiii :)

    VálaszTörlés