2010. december 15., szerda
Póréhagymás füstöltsajt-krémleves
Csibénél bukkantam rá erre a tartalmas téli levesre.
Ajánlom mindenkinek, aki munka után gyors vacsorát szeretne tálalni. Hisz 20-25 perc alatt készen van, és még mosogatni sem kell sokat utána.
Hozzávalók:
1 kisebb fej vöröshagyma, 1 póréhagyma, 1l alaplé, 2dl tejszín, 1ek liszt, 20dkg karavánsajt.
A vöröshagymát kockára, a pórét pedig karikákra vágom. Kevés olívaolajon megpárolom őket, majd a liszttel meghintem. Ezután felöntöm az alaplével. Botmixerrel kicsit turmixolom, de azért jó, ha kicsit darabos marad. Beleöntöm a tejszínt és a sajtot, majd összeforralom.
Tálalásnál kis camambertes pirítóst rakok rá, és megszórom snidlinggel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez nagyon finom lehet Hugi!
VálaszTörlésKészítettem már én is, de a camambertes pirítós jó ötlet!
Nagyon szeretem
VálaszTörlés