2010. december 12., vasárnap
Zöldborsós-csirkés tészta
Igyekszem a lemaradásaimat behozni a bejegyzések utánaolvasásában. Szepyke volt a sorban a következő, akinek a blogját átnéztem, és találtam is egy finom egytálételt, ami pont passzolt az elképzeléseimmel. Ő is hűtőürítési projectet csinált, nálam is ez volt soron.
Annyival toldottam csak meg, hogy én bacont is tettem bele, mivel az is volt a hűtőben, felhasználásra várt.
Hozzávalók:
1 csirkemell, 5dkg vaj, 10dkg liszt, fél liter tej, bacon, 20dkg borsó, 30dkg sajt, 40dkg tészta (mindegy milyen, én most masnitésztából csináltam)
A tésztának odateszem a vizet főzni, majd a húst felkockázom. Amikor a víz forr, belerakom a tésztát. Besamel mártást csinálok a vajból, lisztből, tejből. A húst enyhén sózom, és a baconnel együtt megpirítom. Majd a besamel mártásba rakom. Amikor megfőtt a tészta, egy nagy jénaiban összekeverem az összes hozzávalóval, a sajt felével, majd a tetejét megszórom a sajt másik felével.
Sütőben kb. 30 percet sütöm 200 fokon.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Igazán izgalmas, finom lehet
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett!:)
VálaszTörlésA bacon szuper lehet hozzá!:)
Óóó, isteni volt :))
VálaszTörlésAnyuék is belaktak belőle, és ez az az étel, ami tetszés szerint variálható. Szóval szerintem még sokféleképpen el fogom készíteni, kösziiiii :)