2010. május 30., vasárnap

Sült csirkecomb - pirosra sült újkrumplival




Ennél az ebédünknél az újkrumpli határozta meg a húst, mivel találtam egy nagyon jó kis egyszerű, számunkra még ismeretlen receptet a Katakonyhán.




Hozzávalók:

- csirkecomb; - só, bors; majoranna; - újkrumpli; só, bors, pirospaprika; olívaolaj.


A csirkecombok fűszerezését célszerű előző este megcsinálni, majd lefedve mehet is a hűtőbe. A fűszerezés: só, bors, majoranna. Ez utóbbit nem kell sajnálni, minél több, annál finomabb.
Másnap előmelegített sütőben tepsibe, vagy jénaiba rakva pici vízzel az alján, alufóliával letakarva sütjük nagyjából 30-40 percet, amíg a hús puha nem lesz. Aztán fólia nélkül pirulásig sülhet.

Közben a krumplit megmossuk, a héját akár rajta is hagyhatjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük puhulásig. Majd a szárazra törölt burgonyákat kiolajozott tepsibe egymás mellé rakjuk, megszurkáljuk, majd sózás-borsozás után alaposan összerázzuk a krumplikat, utána jöhet a pirospaprika is, szintén összerázzuk, hogy mindenhol érje a fűszer.
Ha a sütőbe beférnek egymás mellé, akkor akár együtt is süthetjük őket, 200fokon. A krumplinak 30 perc elég, hogy ropogós legyen.


Egy jó salátával szerintem nagyon jó ebéd, sajnos nekünk csak savanyúságunk volt itthon, de ha máskor is csinálok ilyet, akkor egy jó kis ecetes-fejessalátát fogok mellé csinálni.


1 megjegyzés: