Itt a spárga szezon, és ebben az évben próbálom a kicsit egészségesebb ételek felé venni az irányt. Ok sok van, ellenvetés pedig egyáltalán nincs. Így enyém a pálya. Ez a leves is inkább az egészségesebb irányelvet mutatja.
Hozzávalók:
- 50dkg zöld spárga
- 1liter húsleves alaplé
- közepes lilahagyma
- 1 póréhagyma
- 2 zellerszár (nekem ez most kimaradt)
- olíva olaj
- fekete bors, só,
- tojás, baguette,
A spárgákat megpucoljuk, a fejüket levágjuk, külön tesszük. A törzs fás részét levágjuk, majd a többit kis darabokra szeljük. A póréhagymát karikákra vágjuk, a lilahagymát pedig apróra, majd felforrósított olíván kis lángon 10 percig pároljuk a spárga kivételével az összes zöldséget. (a zellert is itt kellett volna). Majd mehet hozzá a spárga szár és az alaplé. Felforraljuk, majd fedő alatt 20 percig főzzük. Mehet bele a bors, só, majd turmixoljuk. Ezután mehet vissza a tűzre, és bele rakhatjuk a spárga fejeket, pár perc főzés után kész.
Buggyantott tojással és pirítóssal isteni.
Nagyon guszta és valóban hihetetlenül egészséges
VálaszTörlésÉs milyen finom ;)
VálaszTörlésNagyon guszta tényleg!
VálaszTörlés