Szeretem a jó sok zöldséget tartalmazó leveseket. Érzem, ahogy telítődök energiával. Főleg télen szoktam csinálni, de azért így tavasszal sem rossz ez a leves. Azt szeretem benne, hogy csak a zöldségek, semmi más nem dominál benne. Az első lépésnél, amikor a répát meg kell pirítani a hagymás olajon... hááát, kóstoljátok meg azokat a répa karikákat egy-két perccel a pirulás után. Olyan édes íz árad belőle. És az egész leves is finom édes lesz tőle. Ez az a leves, ami egy-két nap múlva még finomabb, még édesebb, még tartalmasabb!
Dolce Vita receptje alapján szoktam csinálni, mindig az éppen itthon levő zöldségekkel.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- olíva
- sárgarépa
- fehérrépa
- szárzeller
- karalábé
- cukkini
- 1-2 szem krumpli
- borsó (20dkg)
- fokhagyma
- 1/4 brokkoli vagy karfiol
- 1/4 kelkáposzta
- só, bors, friss rozmaring, zsálya
- bazsalikomos pesto (nekem ez nincs itthon, így ezt kihagytam belőle)
Amikor a kelkáposzta megpuhult, már jó is a leves. Kis olívával locsolva tálalhatjuk.
Jó vitaminfeltöltődést!!!!!
Szia Hugi!
VálaszTörlésEz a leves is az Én Bazsim kedvence lenne.
Jó sűrű lehet és nagyon finom, tele vitaminokkal.