Hozzávalók:
- sertéscomb szeletben
- fokhagyma
- só, bors, worchestershire szósz, libazsír
- víz
Én tzatzikivel és sült krumplival tálaltam
Miért emeltem ki, hogy magyar a fokhagymánál? Futottatok már bele kínai fokhagymába? Én sajnos igen. Megtévesztett egy magyarosan előadott csomagolás. Gyönyörű vakítóan fehér kis hagymácskák voltak a hálóban. Hmmm.... fotó erejéig jó lett volna, de csak arra. borzalmasan maró szaga volt, íze pedig semmi. Sokáig nem mertem a bejáratott zöldségesemnél megkérdezni, hogy kínai avagy magyar fokhagymát tartanak-e. Aztán valamelyik blogger társamnál olvastam pontosan, hogy mi is a különbség kinézetre. Így nem is volt nehéz, de aztán addigra már ki is volt írva a magyar fokhagymára a származási hely. Hiába drágább, hiába kisebb kicsit, és nem annyira vakítóan fehér, ez a mienk, és a mi ízünk. Mert ennek van íze!!!! Ne vegyétek meg a ki tudja hogyan termesztett, mivel kezelt kínai sz...rt. Úgy gondolom, hogy a kilónkénti!!! 200Ft-os különbség miatt sem éri meg.
Teljesen egyetértek Veled a fokhagyma vásárlásnál. Én notoriusan nézem hogy magyar e a fokhagyma, de már látni kívülről! Sőt a vöröshagymát is nézem, de állíthatom hogy mindennél. Vissza is kerül a polcra ami kínai...:-)Ne felejtsük el a makói fokhagymát, a szegedi paprikát, a szabolcsi almát!
VálaszTörlésAnikó
Teljesen igazad van!
VálaszTörlésÉn szinte mindenben ezt nézem! Amiben tudok, csak magyart veszek!
Nem annyival drágább, hogy ne tehessem meg, és jobb a minősége is minden magyar terméknek!
Jó látni, hogy egyre többen vélekednek így!
Hugi