Hozzávalók:
- 1cs spagetti tészta
- bacon, minél több, annál jobb ;)
- feta sajt
- gomba (csiperke, barna csiperke)
- újhagyma
- só, bors, szerecsendió, libazsír
- tejszín 2-3 dl
A tésztát lobogó sós vízben főzzük roppanósra. Amíg fő a tészta, addig a bacont daraboljuk fel, majd serpenyőben kis zsír hozzáadásával süssük ropogósra. Fele időnél tegyük hozzá a feldarabolt gombákat, hagymát. Amikor kellőképpen megpárolódott, öntsük fel tejszínnel, és ízesítsük a fűszerekkel.
Amikor összeforrt, rakjuk félre, majd a kifőtt tésztát forgassuk bele, a feta sajtot szintén adjuk hozzá. Tegyük a tésztás keveréket jénaiba, vagy bármilyen mélyebb hőálló edénybe. Tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Ez lehet teljes részben trappista, de keverhetünk hozzá füstölt sajtot is.
Toljuk sütőbe, és a sajt teljes pirulásáig süssük.
Hű ez isteni lehet. El kell majd készítenem
VálaszTörlésSzámolj majd be, bár, ha a blogra is felteszed, akkor hamar látni is foglak ;)
VálaszTörlés