2010. április 19., hétfő

Baconos-fetás sült tészta

Lilla oldalán járva láttam egy receptet, amit meglátva rájöttem, hogy hoppá... itt az ideje felhasználni a hűtőben levő maradékokat. Igazából szerintem bármit bele lehet rakni ebbe az ételbe, minél több van benne, annál remekebb!!!!


Hozzávalók:
  • 1cs spagetti tészta
  • bacon, minél több, annál jobb ;)
  • feta sajt
  • gomba (csiperke, barna csiperke)
  • újhagyma
  • só, bors, szerecsendió, libazsír
  • tejszín 2-3 dl

A tésztát lobogó sós vízben főzzük roppanósra. Amíg fő a tészta, addig a bacont daraboljuk fel, majd serpenyőben kis zsír hozzáadásával süssük ropogósra. Fele időnél tegyük hozzá a feldarabolt gombákat, hagymát. Amikor kellőképpen megpárolódott, öntsük fel tejszínnel, és ízesítsük a fűszerekkel.
Amikor összeforrt, rakjuk félre, majd a kifőtt tésztát forgassuk bele, a feta sajtot szintén adjuk hozzá. Tegyük a tésztás keveréket jénaiba, vagy bármilyen mélyebb hőálló edénybe. Tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Ez lehet teljes részben trappista, de keverhetünk hozzá füstölt sajtot is.
Toljuk sütőbe, és a sajt teljes pirulásáig süssük.


2 megjegyzés:

  1. Hű ez isteni lehet. El kell majd készítenem

    VálaszTörlés
  2. Számolj majd be, bár, ha a blogra is felteszed, akkor hamar látni is foglak ;)

    VálaszTörlés