Hogy miért? Mert sok olyan ismerősöm van, akik reményeim szerint olvasnak, és akikről tudom, hogy sokszor probléma, hogy mit főzzenek. Vagy olyanok is vannak, akik még annyira sem tapasztalt házi asszonyok, mint én. S így szükségük van arra, hogy alap receptet is lássanak leírva.
Tehát kedves olvasóim, íme egy remek tavaszi recept, gyors, finom, és bárki megtudja csinálni. Ami nem utolsó szempont, hogy olcsó is.
Hozzávalók:
- 6+2 tojás
- liszt, gríz, só, víz
- olaj
Amikor a víz forrni kezd, beleszaggatom a tésztát. Van egy nagyon jó kis szaggató szerkezetem, ezzel gyerekjáték a galuska szaggatás. Csak mosogatni ne kéne :)))
Amikor a nokedlik mind feljöttek szépen a víz tetejére, akkor kimerjük, majd egy mély lábasba, amelybe előzőleg minimális olajat öntöttünk, beleszedjük. Alágyújtva ráöntjük a 6 tojást összekeverve. Folyamatos keverés mellett a tojás szépen megszilárdul annyira, hogy rántotta jellege legyen.
Jobban szeretem így csinálni, de lehet úgy is, hogy előre csinálunk egy lágy rántottát, és azt szétszaggatva rátesszük a kifőtt nokedlire.
Salátával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése