Ezt a receptet Dolca Vitánál találtam. Gyakran kalandozom itt. Üde és friss recepteket találhatunk nála, és még könyve is van!!! És nekem megvan! Dedikált példány, bibibiiiii... :)))
A könyvből elég sok mindent alkottunk már, és folytatjuk is az alkotást. Ajánlom mindenki figyelmébe. Könnyen elkészíthető receptek, semmi bonyolítás, jó kis olaszos, sőt mi több, igazi eredeti olasz konyha.
Kanyarodjunk vissza az asztalunkra került halacskához. Pár dolgot másképp csináltam, mint ahogy a recept írja,pár dolgot kihagytam (mazsola, oliva) de így is tökéletes volt. És könnyű! Ez fontos volt nekem.
Hozzávalók:
- 4 szelet fehér húsú hal (én pangasiusból csináltam)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 400gr-os koktélparadicsom konzerv (én csak pürét használtam hozzá)
- zeller (3 szál, de én ezt sem kaptam, így raktam bele sima zellert. tudom... nem ugyanaz, de így is finom volt)
- 4 szem krumpli
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, liszt, olívaolaj
Kikent tepsibe rakjuk bele a halakat, rá a vékony karikákra vágott krumplikat, majd arra rá a zöldséges párolt keveréket. Erre jön a paradicsom konzerv a levével együtt.
220fokon süssük kb. 30 percig, vagy addig, amíg a krumpli nem puhul meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése