2010. május 5., szerda

Cukkinis ropogós - tócsni - lapcsánka

Erről a műről nem készült kép. Annyira jól esett mind a kettőnknek hogy most nem terheltük magunkat a fényképezéssel. A receptet azért írom le, hogy másnak is eszébe jusson, itt a magyar cukkini, lehet finomakat alkotni!!!!!
Múlt hét szombat óta még nem sikerült húst ennem, ha jól tudom... hmmm... csináltam csontból levest, ez minek számít? Ebből ettem :)))
Hal-hal hátán, szombaton étteremben szülők bemutatása egymásnak, ott is halat ettem, majd este itthon is egy kis finom fűszeres pangasius filét, következő nap ugyanez volt az ebéd, hétfőn készült az isteni cukkini ropogós, kedden ebből reggeli, és aznap a húsleves egy kis krumplis tésztával.
Ma meccsem lesz, úgyhogy készül egy kis husi, erről lesz bejegyzés is majd.
Most a hétfői tevékenységeimről írok.

Tehát a cukkini ropogós:

A Magyar Konyhában találtam, sajnálom, hogy megszűnt ez a lap, én szerettem. Amúgy is fanatikus Főzős újság rajongó vagyok, de azért megszűröm, hogy mit vegyek meg. A Magyar Konyhát nagyon régen egyszer már elkezdtem vásárolni, de akkor még nem tudtam annyira főzni, hogy bárminek neki álljak, és nem volt olyan felszerelt konyhám, hogy az átlagostól kicsit eltérőbb hozzávalók is a polcomon sorakozzanak. Akkor tanultam meg Anyum alap receptjeit. Így utólag belegondolva, akár rendeléses kaján is élhettünk volna, hisz akkora telefonszámlát termeltem folyamatosan az online kapcsolat miatt, hogy a hajam égnek állt, ha megkaptam a számla levelet :))) de megérte, életem egyik legjobb befektetése volt. Hisz mindenkinek az anyu főztje a legjobb, én ugyan csak halvány utánzat vagyok, de nem szégyen, ha a mesterhez kicsit is hasonlít a főztünk :))) És az azóta is büszkeséggel tölt el, ha anyum megdícséri a sütijeimet, vagy valamelyik ételemet. Képzeljétek el, instant amerikai palacsinta port is kellett neki csinálnom, és most már az unokák nála is kérhetik ezt a finomságot.

Szóóóóval, kanyarodjunk vissza a cukkini ropogóshoz, a Magyar Konyha (ami azóta sajnos már megszűnt, de az internetes verzió még él) oldalán találtam, most kicsit lusta voltam végiglapozni az újságjaimat, itt meg csak beírtam a keresőbe, hogy cukkini, és dobálta be a jobbnál jobb recepteket. Emlékeztem, hogy tavaly erre már rábukkantam, így könnyebb volt a keresés.

Hozzávalók:
  • 2-3 db cukkini
  • 4-5 szem krumpli
  • 1 tojás
  • só, bors,
  • 10 dkg liszt
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
A vöröshagymát lereszeljük, majd a krumplit és a cukkinit is. Én a recepttől eltérően először sóztam, majd utána nyomkodtam ki, jobban elkeveredett a só benne. Majd mehetett rá a tojás és a liszt, bors. Jól összekevertem, és felforrósított olajon kisütöttem. Mi jó sülten szeretjük, így 5-5 perces sütést kapott :))

Mártogatós:
  • 2-3 dl tejföl
  • 10dkg krémsajt
  • snidling, bors, só
A hozzávalókat jól összekeverjük, majd a ropogós mellé tálaljuk.


Ezt a remek kis vacsorát a kertben tálaltam, és ragyogó időben, madarak csicsergése mellett, egy kis rose-val fogyasztottuk :)))

2 megjegyzés: