2011. november 13., vasárnap

Mogyorós és kókuszos bonbon



Elkezdtük a karácsonyi gasztro ajándékok tesztelését. Most kicsit előrelátóbb vagyok, mint az eddigi években, mivel csak a legjobbakat akarom ajándéknak.

Első tesztalanyunk Vrábel Kriszta NLC-s karácsonyi meglepetések bejegyzéséből való.


Hozzávalók:
20-20dkg pörkölt mogyoró/kókusz, 20-20dkg 60%-os étcsokoládé. (mivel nem szereti mindenki a tömény étcsokit, ezért lehet 40% is szerintem), 2-2dl habtejszín, 10-10 dkg vaj.

Mind a két íz esetében először vízgőz fölött olvasszuk fel a csokit a vajjal, majd keverjük össze a tejszínnel.
Ebbe kell beledolgozni az adott típus egyéb hozzávalóját. A mogyoróból 15dkg-ot apróra törünk és beledolgozzuk a csoki masszába. Mehet a hűtőbe két órára, hogy dermedjen.
A kókuszos esetében a kókuszreszelés 80%-át dolgozzuk bele a masszába. Szintén mehet a hűtőbe  órára.




 Amikor megdermedtek, a diónál kisebb gömböket forgassuk bele a maradék kókuszreszelékbe/összetört mogyoróba.

Kis papír kapszlikba is lehet csomagolni.

Terveim között szerepel, hogy a neten keresek olyan doboz hajtogatási mintákat, amik alapján én is tudok majd desszertes dobozt hajtogatni nekem megfelelő színű kartonból. Akinek van ilyen lelőhelye, írjon!

1 megjegyzés: