2011. január 30., vasárnap

Mandulás pisztráng


Nagyon szeretjük a halakat. Sajnos ritkán eszünk, nem is értem miért. Egy időben, amikor még tudtam egy hónapra előre menüt írni (tényleg, vissza kéne vezetnem), heti egy alkalommal volt hal az asztalunkon. És most így visszagondolva, sokkal több zöldséget és gyümölcsöt is ettünk. Most azonban, ha minden jól megy, a munkahelyen is tudunk hamarosan ételt melegíteni, és akkor a heti három-négy főzés megint összejön. Így már lesz értelme havi menüt csinálni.

Ma egy gyors vasárnapi ebédet rittyentettem. Egy óra alatt kész voltam vele, szóval nem kell nagy dologra számítani, az íze viszont fergeteges. Aki szereti a halat, annak kötelező :)))


Hozzávalók:
személyenként 1 pisztráng, só, citrom, mandula,

A pisztrángot lepikkelyezem, megtisztítom, ha esetleg nincs megfelelően tisztítva. Majd beirdalom és kívül belül sózom, citromozom. Megszórom mandula lapocskával. A tepsit picit meglocsolom olívával, majd ráhelyezem a pisztrángokat. Én most fektettem, de következőnek a hasával lefelé fogom sütni, mert akkor mind a két oldalán kellőképpen pirulni volt a bőre.

180 fokon megsütöm. Szerintem fél óránál több nem is kell neki.





Sült krumplival ettük, de házival, amit kockákra vágtam, majd sós vízben előfőztem, és úgy sütöttem ki. Ez a kedvencem, sokkal ízesebb így.

3 megjegyzés:

  1. Hát, én is szívesen ennék halat, de félek a szálkáktól. Főleg hogy egy 3 évesem is van, neki nem mernék adni... Valami tanács???
    Encifinci

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Aldis dolgot hova írhatom, nem találom az e-mail címed. Íj nekem légyszi a Kiskonyhám címre . Köszönöm

    VálaszTörlés