2011. január 8., szombat

Paradicsomleves


Jó-jó, tudom, hogy ez egy alap leves, mit keres egy gasztro oldalon. Viszont visszagondolva kezdő koromra, nem az extra ételeket kerestem a neten, hanem alap ételeket. Ezt sokan az édesanyjuktól tanulják meg, nálam is így történt, de szívesen kipróbálnám mások receptjeit is, Maimóninál találtam is egyet, az lesz a következő, ha párom paradicsomlevest követel. Addig is fogadjátok szeretettel a mi paradicsomlevesünket, és ha eltér a Tiédtől, próbáld ki.

Hozzávalók:
- 1l paradicsomlé, 1 konzerv paradicsomsűrítmény, só, bors, olaj, cukor, zellerlevél/petrezselyem, tészta.

Híg rántást csinálok, majd felöntöm a paradicsomlével és a paradicsomsűrítménnyel. Ízesítem, és felforralom. Betűtésztát vagy cérnametéltet teszek bele.
Cukrot a végén szoktam belerakni. Ízlés szerint természetesen, tudom, ez egy kezdőnek nem támpont, de azért kóstolgatás közben rá lehet jönni, mennyi kell belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése