2011. január 8., szombat

Rizottó a tenger gyümölcseivel

Nem tudok profin rizottót csinálni. Azonban Vrábel Kriszta könyvét forgatom sokat, alapjaiban azt követtem, de biztos van kivetni való abban, ahogy megcsináltam, de a végeredmény kárpótolt. Isteni lett, és akkora adaggal készült, hogy akár négyen is lehettünk volna rá.

Hozzávalók:
- 40dkg rizottó rizs, tengergyümölcse mix 50dkg, fokhagyma, 1dl fehérbor, só, bors, olíva olaj, 1-1/5 l alaplé.

Az olajon megfuttatom a fokhagymát, majd a rizst és a tengergyümölcseit megpárolom picit rajta. Ezután felöntöm a borral, és addig főzöm együtt őket, amíg a bort teljesen fel nem veszi a rizs, ízesítem, majd az alaplét merőkanalanként addig adagolom, amíg a rizs meg nem puhul. Folyamatosan kevergetni kell.
Tálaláskor parmezánnal megszórom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése