2011. január 30., vasárnap

Sajtos-besameles csirkemell


Előző dühöngő írásomra talán már egy válasz is önmagamnak. Biztos ezt az ételt is el lehet készíteni felturbózva, egy ipari remekművel, de nekem anélkül is finom :)))

Ami miatt ajánlom tökéletes hétköznapi ételnek, az az, hogy a hús felszeletelésétől eltekintve összesen 15 perc munkám volt vele. Ez mi, ha nem egy fast food? De otthon, és ellenőrzött anyagokkal :))))

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell filézve, 3dkg vaj, 3dkg liszt, tej (nagyjából 3-4 dl), só, bors, szerecsendió, vaj a hús sütéséhez, sok-sok reszelt sajt.

A csirkemelleket besózom, majd vajon megpirítom mind a két oldalát. Ezek után jénaiba rakosgatom őket, és a besamellel leöntöm. A besamelhez a vajat a liszttel világosra pirítom, majd annyi tejjel felöntöm, hogy egy híg szószt kapjunk, kicsit hígabbat, mint amennyire a besamelhez szoktuk. A besameles húsra sajtot reszelünk. Ez lehet akár vegyesen sima trappista füstölttel, de lehet csak egyik is.

Sütőben a sajt megpirulásáig sütjük nagyjából 180 fokon.




Első nap sült krumplival, második nap kukoricás rizzsel ettük. Nekem utóbbival ízlett jobban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése