2011. március 14., hétfő

Kapros halfilé


Íme egy gyors könnyű vacsorának való.
Amíg a hal pácolódik, lehet mosogatni, teregetni, köretnek valót szeletelni. Nagyon gyors, grillezésre is alkalmas halacska.

Hozzávalók 2 személyre:
egy szelet afrikai harcsafilé, fél kk só, fél mokkáskanál kapor, fél kk fehér bors, fél mokkáskanál citromhéj, olíva és citromlé a páchoz.

A száraz hozzávalókat összekeverem, majd a halra szórom, beteszem egy kis edénybe, majd az olajat és a citromlevet rácsepegtetem és egy órát állni hagyom hűtőben.
Grillen vagy teflon edényben hirtelen kisütöm. Külön zsiradékot nem igényel sütésnél, hisz a pácolás közben kapott már.

Grillezett zöldségekkel, salátával vagy krumplipürével tálalom. Mi most fokhagymás krumplipürét ettünk hozzá.

4 megjegyzés:

  1. Finom lehet, szeretem a kapros ételeket!
    Régen jelentkeztél!Remélem jól vagy!

    VálaszTörlés
  2. Szia,
    Megpróbáltam a kérésednek eleget tenni:
    http://sutisarok.blogspot.com/2011/03/etelfotozas-amator-szemmel.html
    Ha még konkrét kérdésed lenne, írj nyugodtan. :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Köszönöm szépen, megyek is, és nézem :)))

    VálaszTörlés