2011. március 16., szerda

Zöldbabkrémleves


Egy újság teszt következik.

A NLK-ban rengeteg jó receptet találtam. Isteni vajkrém Vrábel Krisztától, rakott tészták, krémlevesek, stb.

Jöjjön az első tesztem, igaz, a vajkrémet már megcsináltam, és a második adag is lóg már a hűtőben, de arról még nincsenek képek, szóval majd hétvégén szerintem.

Ezt a levest előre meg lehet csinálni, a püré mehet a mélybe, és amikor egy gyors ebédet szeretnénk, csak kikapjuk a zacsit a mélyből.

Hozzávalók (16 adaghoz):
90dkg vágott zöldbab, 1dl forró víz, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál barna cukor, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 tk só.
A tálaláshoz (4 adag):
kg. 20dkg fagyasztott püré, 1 liter tej, petrezselyem, bacon-kenyérkocka.

A vajon párolni kezdem a babot, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, a barna cukrot, a sót és az ecetet. Párolom, majd ráöntöm a lisztet és összekeverem, hozzáadom a forró vizet és a petrezselyem zöldet, majd összeturmixolom.

20dkg-os adagokban lefagyasztom, amikor tálalni szeretném, kiveszek egy adagot, és a tejjel összefőzöm. Sűrűbb lesz, ha kevesebb tejjel főzöm össze.
10 percig kell főzni, petrezselyemmel és levesbetéttel megszórva lehet tálalni.

Nagyon friss, roppanós leves. Kitűnő vitamin bomba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése