2011. március 20., vasárnap
Sajttal töltött csirkecomb
Erikától kaptam a receptet még réges-régen, valamelyik NLC-s sütős-főzős topikon. Mostanában előszedtem a régi recepteket, ha már nincs időm a blogokat olvasni, és mindig jó választásnak tűnnek. Nagyon finom vasárnapi ebéd kerekedett mára.
Hozzávalók:
6 egész csirkecomb, 20dkg főtt füstölt tarja, 3 tojássárgája, 10-15dkg reszelt sajt, 2dl tejföl, só, bors, olaj, bármilyen csirkéhez való fűszerkeverék.
A csirkecombokat letisztítom, majd sózom. A tarját ledarálom, hozzákeverem a sajtot, tojássárgákat, tejfölt, és borsozom. Ezt a tölteléket rakom a bőr alá, olyan másfél kanálnyit. Biztos, hogy marad még ki töltelék, de azt meg lehet sütni simán a combok mellett a tepsiben.
Amikor a töltés kész, kiolajozott tepsibe rakom a combokat, olajozom őket és fűszerezem, majd mehet a sütőbe. Fólia alatt sütöm 20 percet 160 fokon, majd amikor már átsült, fólia nélkül tovább sütöm kb. 20-25 percet, amíg szép pirosra nem sül.
Kukoricás rizzsel tálalom, de szerintem bármilyen más körettel is finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
ki kéne javítani a címben a csirkemellet csirke combra.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy szóltál :)
Javítottam ;)
Szia!
VálaszTörlésÉn is úgy láttam a minneren,,de a lényeg hogy nagyon guszta:-)
Szia Ditta!
VálaszTörlésSzerintem már jól kell megjelennie. legalábbis remélem, hogy a javítás is jelentkezik.
Nem csak guszta, hanem finom is :)
Üdv, Hugi
Isteni finom lehet
VálaszTörlésHugi,el is hiszem,hogy nagyon finom volt:-)
VálaszTörlés