2011. március 16., szerda

Fornetti



Gyors és sokáig elálló reggelizős, kávézós süti. Ilyenkor két napig kitart, egy jó kis kávézás kiváló kísérője. Anikótól kaptam a receptet még régen, a blogok előtti időből, nem csináltam eddig sokszor, hisz annyi receptem van félre rakva, hogy kipróbáljam... Szerintem 100 évig kell élni, hogy mind az asztalra kerüljön. Egyszer majd... ;)

P-nek kakaós, nekem mogyoróvajas (igazi mogyoródarabokkal). Nyammm...

Hozzávalók:
1/2 liter tej, 1 kocka élesztő, 1kk cukor, pici liszt a kovászhoz.
80dkg liszt, 1csapott kk só, 1 1/2dl olaj.

A kovászhoz valókat összekeverem, majd felfuttatom.

A lisztet a többi hozzávalóval összekeverem, majd a kovászt is beleöntöm. Ruganyos tésztát gyúrok, négyfelé vágom, kinyújtom és megkenem töltelékkel.
Ez lehet tetszőleges, mák, dió, kakaó, nutella, mogyoróvaj, bármi.



Feltekerem, ellapítom, ujjnyira szeletelem, tepsire pakolom és kelesztem, majd tejföl és tojássárgája keverékével megkenem, és kisütöm 180 fokon.

ISTENI!!!

2 megjegyzés: