2013. november 30., szombat
Arsenal torta
A torta a szokásos piskótával készült, a krém azonban új, Petu barátnőmtől kaptam a receptet.
Krém:
6 dl tejszín, 40 dkg étcsoki.
A tejszínt kis lángon elkezdem melegíteni a nagyobb darabokra tördelt étcsokikkal. Nem kell felforralni, csak annyira, hogy felolvadjon benne a csoki.
Éjszakára hűtőbe teszem, majd másnap a piskóta megsütésekor habverővel tömör krémmé keverem.
Ha valaki szereti az édes krémeket, akkor mehet bele cukor is ízlés szerint.
A máz: fondant.
Krém: tejszín + csoki
Piskóta: a jól bevált piskóta receptem.
A tortát a másik nagy tortás barátnőmmel, Petuval csináltuk. Állapotom miatt a főszerep rá hárult, de azért hősiesen álltam a sarat a viszontagságok ellenére is. (áramszünet piskóta sütés közben, 3 óra malmozás emiatt, macska eltűnik a zárt házban és a szívroham jön rád, stb. stb.)
BOLDOG SZÜLINAPOT SZERELMEM!!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése