2013. november 30., szombat

Arsenal torta




A torta a szokásos piskótával készült, a krém azonban új, Petu barátnőmtől kaptam a receptet.

Krém:
6 dl tejszín, 40 dkg étcsoki.

A tejszínt kis lángon elkezdem melegíteni a nagyobb darabokra tördelt étcsokikkal. Nem kell felforralni, csak annyira, hogy felolvadjon benne a csoki.
Éjszakára hűtőbe teszem, majd másnap a piskóta megsütésekor habverővel tömör krémmé keverem.

Ha valaki szereti az édes krémeket, akkor mehet bele cukor is ízlés szerint.

A máz: fondant.
Krém: tejszín + csoki
Piskóta: a jól bevált piskóta receptem.


 A tortát a másik nagy tortás barátnőmmel, Petuval csináltuk. Állapotom miatt a főszerep rá hárult, de azért hősiesen álltam a sarat a viszontagságok ellenére is. (áramszünet piskóta sütés közben, 3 óra malmozás emiatt, macska eltűnik a zárt házban és a szívroham jön rád, stb. stb.)


BOLDOG SZÜLINAPOT SZERELMEM!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése