2013. november 24., vasárnap

Marengo csirke




Tökéletes vasárnapi ebédnek valót találtam a Kifőztük oldalon. Mondjuk egy meleg nyári napon nem tudom elképzelni, hogy megenném, de egy ilyen borongós, szürke napra ideális választás J

Gyöngyhagyma, bor, csirke = telitalálat nálunk.


Hozzávalók:
1 egész konyhakész csirke vagy 4 egész csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál ecetes gyöngyhagyma, 1,5 dl félszáraz rosé, 25 dkg gomba, 3 db paradicsom vagy 1 konzerv egész paradicsom, só, bors, kakukkfű, bazsalikom, kevés liszt, 8 evőkanál olíva olaj.
Tálaláshoz: adagonként 1db tojás, 2 toast kenyér.

A csirkét feldarabolom, tisztítom, sózom, borsozom, majd félrerakom. A gombát és a paradicsomot felszeletelem, a vöröshagymát feldarabolom.
A csirkerészeket lisztbe forgatom, olajon minden oldalukon megpirítom, majd kiveszem őket az edényből. A fennmaradó zsiradékon megpirítom a vöröshagymát, hozzáadom a gyöngyhagymát és a gombaszeleteket is. Amikor a gomba levet eresztett, mehet bele a paradicsom, a fűszerek és a bor, majd az előpirított húsdarabok.
Fedő alatt takaréklángon 30-40 perc alatt készre főzöm.

Tálaláskor egy-egy tükörtojást teszek tányéronként a húsra. Pirított toast kenyeret adok mellé.


Forrás: kifőztük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése