Tökéletes vasárnapi ebédnek valót találtam a Kifőztük oldalon. Mondjuk egy meleg nyári napon nem tudom elképzelni, hogy megenném, de egy
ilyen borongós, szürke napra ideális választás J
Gyöngyhagyma, bor, csirke = telitalálat nálunk.
Hozzávalók:
1 egész konyhakész csirke vagy 4 egész
csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál ecetes
gyöngyhagyma, 1,5 dl félszáraz rosé, 25 dkg gomba, 3 db paradicsom vagy 1 konzerv
egész paradicsom, só, bors, kakukkfű, bazsalikom, kevés liszt, 8 evőkanál olíva
olaj.
Tálaláshoz: adagonként 1db tojás,
2 toast kenyér.
A csirkét feldarabolom, tisztítom,
sózom, borsozom, majd félrerakom. A gombát és a paradicsomot felszeletelem, a
vöröshagymát feldarabolom.
A csirkerészeket lisztbe
forgatom, olajon minden oldalukon megpirítom, majd kiveszem őket az
edényből. A fennmaradó zsiradékon megpirítom a vöröshagymát, hozzáadom a
gyöngyhagymát és a gombaszeleteket is. Amikor a gomba levet eresztett, mehet
bele a paradicsom, a fűszerek és a bor, majd az előpirított húsdarabok.
Fedő alatt takaréklángon 30-40
perc alatt készre főzöm.
Tálaláskor egy-egy tükörtojást
teszek tányéronként a húsra. Pirított toast kenyeret adok mellé.
Forrás: kifőztük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése