2012. március 23., péntek

Görögfasírt zöldségekkel





Ismét egy GoodFood recept. Nem bírom letenni, remélem azóta már mindenki megvette, és teszteli a recepteket. Érdemes!!!

Az alábbi étel egy gyorsan összerakható, sütőbe betolós recept. Azóta húsmentesen is elkészítettem, csak a zöldségeket sütöttem, úgy is isteni volt. Mondjuk egy cukkini mániásnak alap kell, hogy legyen ez a recept.

Hozzávalók:
25dkg darált pulykahús, fél reszelt hagyma, 5dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, 5dkg feta, só, bors, menta, 1 cukkini, 3 krumpli, 10-12 szem koktélparadicsom,  fél hagyma, 5dkg feta, olíva

A húst a reszelt hagymával, zsemlemorzsával, tojással és a fűszerekkel összekeverem, a fetát apró darabokra tördelve beledolgozom majd 10 gombócot gyúrok a masszából. Tepsit kibélelek sütőpapírral, a gombócokat belerakom, a cukkinit és a krumplit hasábokra szelem, a hús köré rakom a többi zöldséggel együtt. Olívával meglocsolom, majd sózom.

2 megjegyzés:

  1. Hugi ez nagyon finom lehetett!
    Macaront is sütöttél már az újságból?

    VálaszTörlés
  2. Szia Nelli!
    A macaront is láttam, de valahogy az a süti nem mozgat. (szerintem az nekem már nehezített pálya, és tudod, nem szeretem a kudarcokat ;) )
    A váci desszert szalonban megkóstolom először, aztán utána lehet...

    VálaszTörlés