Még karácsonykor csináltam csokimousset, de akkor nem volt türelmem fotózni, meg valahogy időm sem, olyan hamar megettük. Vrábel Kriszta receptjét használtam akkor, és most is. A mai nap azonban kiegészítettem málnával is a mousset. Kaptam a szomszédtól egy adag gurulósra fagyasztott málnát, az egyik felét befalatoztuk a tegnapi főzés közben, a másik felét pedig beletettem ebbe a finom étcsokis desszertbe.
Hozzávalók:
10dkg étcsokoládé (én most 74%-osat használtam), 3dkg vaj, 2 tojás, 2 tojásfehérje, 1csipet só, 3 kanál cukor.
Vízgőz fölött megolvasztom a csokit a vajjal, majd félrerakom hűlni. A tojásokat szétválasztom, majd a sárgáját kikeverem a cukorral. A fehérjéket egy csipet sóval felverem.
Amikor kihűlt a csoki, összekeverem a tojásos keverékkel. Az alapreceptben a következő lépésként a tojásfehérjével is összekeverem a csokis keveréket, majd kis tálkákba adagolom.
Mivel nálam most kiegészült egy plusz összetevővel, így 3 féle elkészítést találtam ki.
1. A csokit a tojássárgás keverékkel a fehérjével és a málnapéppel összekeverem.
2. A csokit a tojássárgás keverékkel összekeverem, kis tálkába adagolom és a tetejére adagolom a málnapépet.
3. A csokit a tojássárgás keverékkel összekeverem, a fehérjét kettőbe veszem, majd az egyik felét a csokis keverékkel a másik felét pedig a málnapéppel keverem össze.
Végül csak az első két verziót csináltam meg. Nekem az első verzió ízlett jobban, bár szerintem azért, mert nem figyeltem az arányokra, és a második verzióra nem volt megfelelő a fehérje - csokikeverék arány.
A lényeg: az étcsoki remekül passzol a málna fanyar ízével!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése