2013. szeptember 10., kedd

Az én vas turmixom



Várandósságom miatt fontos a vas pótlása. Orvosom ezt írta a kezelőpapíromra.
Mi annak rendje és módja szerint elmentünk a patikába, ahol a patikus, mikor kértük, hogy vas pótlásra adjon valamit, ideadta a legdrágább bogyót.
Peti egyből mondta, hogy köszönjük, inkább nem kérjük. Erre a nőci magától mondta, hogy vannak házi megoldások is erre, igyak céklalét, sok vas van benne. Erre összenéztünk, hiszen nekünk van egy jó kis cékla turmixunk, akkor izzítjuk a turmixgépet. :)

Levontam magamban a tanulságot, amit még nem tudtam előtte automatizálni magamban: NE ROHANJ EGYBŐL A GYÓGYSZERTÁRBA. Én, aki imádom a zöldségeket-gyümölcsöket, meg tudom oldani ezeket a dolgokat a kamrából is.


Hozzávalók:
1 közepes fej cékla, 2 szál sárgarépa, 2 közepes édes alma.

A hozzávalókat megmosom, a céklát és a répát megpucolom. Az összes zöldséget akkorára darabolom, hogy a turmixgép elbírjon vele. Persze mindenkinek más erősségű gépe van, én úgy gondolom, hogy a mienk egy közepes gép lehet, így én az almákat négybe, a céklát 5-6 felé, a répát pedig tetszőleges méretre darabolom, majd leturmixolom.

Mind-mind megiszom, mert isteni :)))


Amennyiben van valakinek még bármilyen bevált turmix ötlete, osszátok meg itt megjegyzésben. Először is azért, hogy mások is lássák, másodszor pedig azért, hogy kipróbálhassam és ki is rakhassam, természetesen forrás megjelölésével.

4 megjegyzés:

  1. Kígyóubi+ egy-két karika paprika+ avokádó (lehet natúr joghurttal, vízzel, jó fajta extraszűz olajjal lazítani, mi kis fokhagymával hideg leveként fogyasztjuk. (Egy szlovén főzős szaklapban olvastam, ott "zeleni gazpacho" -zöld gazpacho- néven futott :-) )

    VálaszTörlés
  2. Köszi Lilla.
    teszteljük, bevallom, avokadót még nem ettem :)

    VálaszTörlés
  3. Ha jól emlékszem, én is e zeleni gazpacho kipróbálásakor ettem először... (Olyat vegyél, ami nem kemény, ill. pár nap alatt otthon is megpuhul, - ekkor már nem lesz keserű. Lazán le lehet hámozni a héját. A magját egyszer el is vetettem, de kikelés után nem bírta a strapát, és nem maradt meg.)

    VálaszTörlés
  4. A céklás turmixhoz tettem még szedret, paradicsomot és mivel túl sűrűnek találtam, higítottam egy kis gránátalmalével. Isteni lett!

    VálaszTörlés