2013. szeptember 21., szombat

Svájci gyökérkenyérKenyérrecept tesztelésben vagyunk. Mióta bezárt a környékünkön az egyetlen olyan pékség, ahol finom rozsos kenyeret kaphattunk, azóta vágyunk már valami finomra. Az egy dolog, hogy én sem rozsos termékeket tesztelek, de ezek is finomak, finomabbak, mint a pékségekben kapható társaik.

Ha jól sejtem, egyre több kenyér recepttel fogok jönni, ahogyan azt is láthatjátok, hogy mostanában sűrűbben jelentkezem. Nos, novembertől szerintem rengeteg recepttel foglak Titeket fárasztani, és jó fél év múlva már baba dolgokkal is ;)

Na, térjünk vissza ehhez a roppant bonyolult recepthez :)


Hozzávalók:
50 dkg kenyérliszt (BL80), 4 dl langyos víz, 5 g szárított élesztő, 12 g só (következőnek 14 g lesz), 
ízesítők (aszalt paradicsom, rozmaring, bazsalikom, tetszőlegesen bármi)

Az ízesítőket kivéve minden hozzávalót összekeverek fakanállal, majd letakarva 12-14 órát kelesztem. Kicsit sűrűbb lesz a tészta, mint amikor galuskát készítesz. Másnapra nekem enyhén folyós lett, de nem annyira, ahogyan Trinity jelezte, de nem volt gond.


A kelesztési idő lejárta után a tésztát alaposan belisztezett felületen kilapogatom téglalapra és megszórom a tölteni kívánt fűszerrel, egyéb finomsággal. Én most aszalt paradicsomot tettem bele.

Átgyúrom picit, és két gombócot formázok belőle, majd rúddá formázva négyszer megtekerem őket és sütőpapíros tepsibe teszem, majd további 1 órát kelesztem.

A sütőt 190 fokra melegítem, egy kis fazékba vizet öntök és beteszem a sütő aljába. A kenyérkéket  megkenem vízzel és megszórom zabpehellyel, majd mehet a sütőbe, és 30-35 percet sütöm.


Mit is mondhatnék erről a receptről???? EGYSZERŰ ÉS ISTENI A VÉGEREDMÉNY.
Köszönöm Trinity.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése