2013. szeptember 21., szombat

Fűszeres mézeskeksz




A minap egycsipet oldalán jött szembe velem ez a mesekekszre hajazó recept. Imádjuk, de az ára már az egekben van, nem szívesen adjuk ki rá azt az összeget, amibe kerül. Ezért örültem meg egycsipet posztjának.

Előre leszögezem, isteni keksz, de nem 100%-osan a mesekeksz, ezt egycsipet sem ígérte. Ízre már hasonló, de állagra még kísérleteznem kell, mert még nem olyan puha, mint kellene. Ígérem, ahogy meglesz az ideális állag, jelzem :)


Hozzávalók: (nagyjából 40 db süti jött ki belőle)
50 g méz, 50 - 50 g világos és sötét melaszos nádcukor, 100 g vaj, 1 tojás, 280 - 300 g liszt, 3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, csipet só, 1/4 teáskanál szódabikarbóna.

A mézet a cukrokkal és egy evőkanál vajjal felolvasztok, majd a tűzről levéve a maradék vajjal és a tojásokkal habosra keverem. A száraz anyagokat összekeverem és a vajas keverékbe dolgozom.
Folpackba csomagolom és hűtőbe teszem 2-3 órára. 

Amikor letelt ez az idő, a sütőt 190 fokra melegítem. A hűtőből kivéve kinyújtom a tésztát 3-4 mm-re és tetszőleges formával kiszaggatom. 
Szilikonos sütőpapírra teszem és 7-8 perc alatt készre sütöm. Rácson kihűtöm és mehet a megszokott fémdobozkába.

Mi bevontuk az alját fincsi olvasztott étcsokival, de anélkül is isteni, leteszteltem ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése