2012. április 11., szerda

Sajtos sonkagolyók


 
Ahogyan már korábban írtam, viszonylag nagy létszámú vendégség volt nálunk húsvét hétfőn. Erre azt beszéltük meg, hogy hidegtállal fogunk készülni, mivel így több ember ízlését tudjuk eltalálni, valamint mindenki kedvére válogathat a különböző ételek közül.

Ottisnál találtam ezt a jó kis receptet, ami pont jól illeszkedett a tálra. Ha jól emlékszem így utólag, ez fogyott el elsőnek :)

Hozzávalók:
25dkg füstölt főtt sonka, 1,5 evőkanál magos mustár, 10dkg sajtkrém, 1 marék petrezselyemzöld, 10dkg reszelt sajt, só, bors.

A füstölt sonkát finomra darálom, darabolom, a petrezselymet felaprítom, a sajtot lereszelem.
A sajtkrémet a mustárral összedolgozom, hozzáadom a sonkát és ízesítem. A reszelt sajtot összekeverem a petrezselyemmel, majd a sonkás masszából golyókat formázok és a reszelt sajtba hempergetem őket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése