2012. április 11., szerda

Medvehagymás pogácsa


 
A medvehagymás krémsajt mellé terveztem még egy medvehagymás elemet a hidegtálra, és pont, amikor ezt kitaláltam, a Facebookon CsillagViki feltette ezt a pogácsát. Nem gondolkoztam sokáig, ez lett a kiválasztott.
A kelt tészták a barátaim, ezeket tanultam meg legelőször, így sokszor nyúlok hozzájuk, mindig biztos siker, ha ilyet csinálok.

Hozzávalók:
50dkg liszt, 25dkg vaj, 30-40db medvehagyma levél, 2 tojássárgája, 1dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 erősen csapott evőkanál só, 5dkg élesztő, 10dkg reszelt sajt, 1 tojás felverve a megkenéshez.

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatom. Közben kimérem a többi hozzávalót.
Amikor az élesztő szép habosra felfutott, a lisztet a vajjal alaposan összedolgozom majd a tojássárgáját, a sót és az élesztőt is hozzáadom és ruganyos tésztát dagasztok belőle, majd 30 percre langyos helyre félrerakom kelni.
A medvehagymákat megmosom és felaprítom.
A pihentetett tésztát kinyújtom, rászórom a medvehagyma és a sajt felét, majd feltekerem és félrerakom 15 percre pihenni. Megint kinyújtom és megszórom a maradék medvehagymával és sajttal, megint feltekerem és félrerakom pihenni.
1 centi vastagra kinyújtom, késsel becsíkozom és megkenem a felvert tojással. Pogácsa szaggatóval kiszaggatom őket, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütöm.

A végeredmény: pirosan ragyogó ropogós pogácsa jó kis medvehagymás töltelékkel :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése