2012. február 25., szombat

Epres joghurtos bonbon




P. kis keresztlányának szülinapja volt ma. Petra nagy bonbon rajongó, a zserbó bonbonért olyan szinten odavan, hogy ha a szüleinek vagy nagymamájának viszünk, megeszi előlük. Így nem volt kérdés, hogy kap születésnapjára is egy nagy adag bonbont, ami csak az övé. Szerettük volna, ha még kap valami finomságot, és mivel ez a szülinap a Hello Kitty és a rózsaszín világ körül forgott, kapóra jött Nelli receptje, aki Praliné Zsuzsi csokireceptjét vette alapul, ami gyönyörű szép rózsaszín töltelékkel rendelkezik. Könnyűnek tűnt, és ki kellett próbálni az újonnan beszerzett szilikon formáimat. Az Aldiban volt akciós a hármas csomag, jó vásár volt, de a mesefigurásból még meg kell tanulni kiszedni a csokis bonbonokat. A fotókon látszani is fog, hogy nem sikerült rendesen.

Hozzávalók:
4 evőkanál habtejszín, 1dkg vaj, 15dkg görög joghurt, 5dkg fehér csoki, 2-3 cm vaníliarúd darab, 2 ek tejpor, fagyasztott eper 20-30 dkg (az eredeti recept szerint liofilizált gyümölcs volt, de mivel nálam ilyen nincs itthon, nem is tudom, hogy hol lehet kapni, így előkaptam a nyáron lefagyasztott epret, és tökéletes volt hozzá)

A habtejszínt a görög joghurttal összekeverem, majd a vaníliarúdból kikaparom a magot és belekeverem a joghurtos keverékbe. Összemelegítem, ezután a felaprított fehér csokit, vajat, tejport is beledolgozom. A végén belekeverem a felolvasztott epret és hagyom kihűlni.

10 dkg étcsokit (minimum 60%-os) kevés étolaj fölött felolvasztok, kikenem a szilikon formát, mélyhűtőbe rakom, majd még kétszer megismétlem a műveletet. A végén a kihűtött masszával megtöltöm és lefedem az olvasztott csokival.


4 megjegyzés:

  1. Szépek lettek!Remélem a szülinapot örül majd neki!
    Ti is megkóstoltátok azért?Ha igen akkor hogy ízlett?

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nagyon finom lett, viszont vigyázni kell vele, mert hűtőben kell tartani, viszont a hűtőből kivéve meg nem lehet azonnal enni :)
    Nagyon egyszerű volt elkészíteni. Nálatok is nagy sikere volt, gondolom.

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy tetszett a recept! :) Remélem, az ünnepeltnek is ízlett!

    VálaszTörlés
  4. Szia Zsuzsi!
    Az ünnepelt nem győzte magába tömni, nagyon remek a recept :)))
    Köszönjük.
    Üdv, Hugi

    VálaszTörlés