2010. augusztus 22., vasárnap

Tanácstalanság

Tanácstalan vagyok. A konyhámat szereljük fel, és nem tudom, hogy minek kell megfelelnie a mosogatógépnek és a szagelszívónak.

Mi számít vajon jó fogyasztásnak? Hány liter víz az ideális és takarékos? Hány terítékes mosogatógépre van szüksége egy háromfős családnak? És még sok-sok kérdés.
Ami biztos, hogy a mosogatógépnek 45 centisnek kell lennie, ez fér be a konyhapultba.

Ha van tapasztalatod, kérlek oszd meg velem, akár márka jelöléssel is!!!

5 megjegyzés:

  1. Mi is épp ezt a témát rágjuk :-)
    Mosogatógép ügyben, ha már adott a 45 centis méret, nincsenek nagy dolgok. Én olyanokat figyelnék inkább, hogy a só utántöltő kupakja ne valahova hátra legyen eldugva, az alsó kosár tüskesora legyen lehajtható, ha fazekat akarsz betenni. Láttam olyat, hogy nem kivehető kosár volt az alsó fiókban az evőeszköznek, hanem egy külön kis tálca a poharak fölött.
    A zaj adatra kérdezz rá, mert idegesítő, ha órákon át hallod morogni. Itt erősen oda kell figyelni, mert 6 dB különbséget kétszer olyan hangosnak hallani.

    Az elszívó legyen minél nagyobb légszállítású és minél csendesebb - ami sajna ellentmondó követelmény. Ezen túl lehetőleg ne legyen rajta sok olyan perem, és egyéb, ami nehezíti a tisztítását.
    Azt viszont nem szokták elmondani, hogy gáztűzhely esetén _kötelező biztonsági elem_ valamelyik ablak keretébe automata résszellőzőt építeni, hogy biztosítva legyen a gázhoz szükséges égési levegő utánpótlása.

    VálaszTörlés
  2. Szia Hugi!
    Szép lett az oldal!:-)
    Nekem egy egyszerű Candy mosogatógépem van, 11l fogyaszt. Nagyon beválik nekem, de mivel megvolt a konyhapult, így fért el a 45 cm-es csak. De szerintem akkor is ha csak 3 személyre kell, én a nagyobb mosogatógépet venném, mert kevesebbet fogyaszt és jobban be lehet pakolni, bár én már mesterire fejlesztettem a pakolást a kisgépben.Bosch gépet dicsérik nagyon, és az nem olyan luxus árban van. Meg az AEG-ről hallottam jót. De az drágább. Van aki meg a "fapadosra" esküszik.;-) Szerintem a sok elektronika nem jó egy háztartási gépben sem, sok a hibaforrás.
    Puszi, Anikó

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Kijegyzeteltem amit írtál.
    A sütő villany lesz, és nem a főzőlap felett lesz, ekkor is kell ez a kivezetés?

    Köszönöm, hogy leírtad a véleményed! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Anikó!
    Köszi az oldallal kapcsolatos véleményed. Még alakítani szeretnék majd a fejlécen, de most egyenlőre ennyi.
    Boschban gondolkozunk egyébként :)
    Nem szeretnénk túl sok villogó kütyüt mi sem, ugyanezt az elvet vallom én is, hogy minél kevesebb plusz dolog legyen a gépben.

    VálaszTörlés
  5. Sajnos ebben nem tudok segíteni, mert nekünk van, de mégsem fér el a mosogatógép :(((

    VálaszTörlés