2010. augusztus 14., szombat

Burgonyakrémleves


Kicsi Vú oldalán találtam ezt a receptet. Mostanában sokat időzök nála, úgyhogy lesz még itt egy pár hivatkozás rá :))))

Hozzávalók:
1 fej fokhagyma; 2 szál póréhagyma; 1 vöröshagyma; 4-5 közepes burgonya; 1l víz; 1,5dl tejszín vagy kis doboz tejföl; őrölt szerecsendió, só, olaj; só, fehér bors; fél citrom leve, két kis babérlevél.

A fokhagymát szedjük gerezdekre, majd héjával együtt rakjuk tepsibe, és süssük 170 fokon puhára (kb. 20 perc).
A hagymákat megpucolom, majd feldarabolva olíva olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a héjából kinyomott fokhagymát, a burgonyát feldarabolva valamint a babérlevelet. Sózom, borsozom, majd felöntöm a vízzel. Miután felforrt, kis lángon fedő alatt addig főzöm, amíg a krumpli meg nem puhul.
Ezután botmixerrel pürésítem, hozzáadom a tejszínt, megszórom a szerecsendióval, hozzáadom a citrom levét, és főzök még rajta egy kicsit.

Kisült pici bacon lapocskákkal ettük, de sajnos a képen nem látszik, mivel nem volt annyira sűrű még az első napon, hogy megálltak volna a tetején :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése