2010. augusztus 23., hétfő

Ringló-őszibarack leves


WiseLadynél láttam meg ezt a levest. Már a leírásból és a képekből is látszott, hogy egy könnyed, és friss leves várható. Beigazolódott. Azáltal, hogy a gyümölcsöket nem kellett főzni, így minden vitamin bennük maradt, és roppant friss ropogósak maradtak. Egy üde gyümölcsleves kánikulára, akár desszertnek is.

Hozzávalók:
1/2 kg szilva; 2 szem őszibarack; 1 evőkanál liszt; csipet fahéj; csipet szegfűszeg; pici só; 5 evőkanál cukor (én 3 evőkanál mézzel csináltam); 1/2 l tej.

A szilvát forrásban levő vízbe teszem, majd egy-két perc múlva kiveszem és a héját lehúzom, majd feldarabolom. Az őszibarackot szintén meghámozom és kockákra vágom.
A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverem, majd 3dl vízzel felöntve felforralom. Folyamatosan, amíg forr, mellette állok, és kevergetem, különben picit összeugrik. Amikor felforrt, a gyümölcskockákat belekeverem, majd leveszem a tűzről. Hideg vízbe állítom, hagyom kicsit hűlni, majd felöntöm a tejjel. Maradjon a hideg vízben még, amíg teljesen le nem hűl.


Nagyon finom krémes és ropogós gyümölcshúsú levest kapunk!

1 megjegyzés: