2010. augusztus 14., szombat

Cukkini saslik - amikor az Emberem főz


DolceVitánál találtam ennek a receptnek az alapját. Igazából kézenfekvő ötlet, hogy a szokványos fasírtot felturbózzuk idényzöldséggel. Csináltam már citromos fasírtot (most, hogy így leírtam, szerintem ezt is megcsinálom valamikor újra), sajttal töltött fasírtot, és most ezt a cukkiniset. Nagyon kellemes kis vacsora kerekedett ki belőle.



Aminek előzménye az volt, hogy az egész napos rohanás miatt nem én csináltam végül meg, hanem a Párom. Csinált mellé héjában sült krumplit rozmaringgal és egy isteni kis fokhagymás mártogatót.

Cukkini saslik hozzávalói:
40dkg cukkini, 25-30 dkg darált hús (nálunk ez most sertés volt); fokhagyma ízlés szerint, fél vöröshagyma, só, pirospaprika, 1 tojás, prézli; apróra vágott snidlinggel tovább lehet az ízét bolondítani.

A cukkinit megpucolta, majd legyalulta. Kicsit kinyomkodta a levét, fűszerezte, és az összes többi hozzávalóval egy közepesen lágy masszát kevert ki. Ezt kis hurkapálcákra rakta, majd olíván én kisütöttem úgy, hogy folyamatosan forgattam. A képeken látszik, hogy inkább jól kapja meg a szélét, úgy tud átsülni rendesen.

Mártogatós hozzávalói:
3-4 dl tejföl, sok-sok fokhagyma (nálunk egy egész fej); só, bors, snidling,

Az összes hozzávalót alaposan kikeverte, majd egy órára hűtőbe tette.

3 megjegyzés:

  1. Hm! Biztos finom.
    Fejlődtek a képeid. :D
    Levi

    VálaszTörlés
  2. Szia Levi!
    Inkább csak világosabb helyen fotózok így, hogy van természetes fény :)))
    Azért egy jó kis gép és kiegészítők jól jönnének :)

    VálaszTörlés