2010. február 13., szombat

papazsíroskenyér helyett...


A blogom névadója azóta még nem került terítékre, így képet és receptet sem osztok meg erről egy ideig. Annak, hogy miért nem került terítékre, sok oka van, nem volt itthon kenyér (elég keveset eszünk kenyeret), nem volt kedvem, stb. stb... összegezve: nem volt papazsíroskenyér kedvem :))))




Ma (jobban szólva még tegnap) találtam Tejbegríz oldalán egy fantasztikusnak tűnő, és azzá is váló cékla krémet, reggelire. Van itthon anyuék által csinált nagyon finom házi kolbász, tudok jó amerikai palacsintát csinálni, és még van számtalan ötlet reggelire, de most valami újra vágytam, és böngészés közben rá is leltem.


Szóval céklakrém... így, ebben a borongós, napsütés mentes időszakban jók a színes ételek, az ember jobb kedvre derül tőlük... (ugye Orsikám??? ;) ) És akkor jött az a fantasztikus kép Starfokker oldalán, már jobb kedvem volt tőle, és végre az elhatározást tett is követte!!!

Reggel kissé később kelve, mint szerettem volna, az első gondolatom ez volt...

Siettem is kifelé, majd egy óra múlva, kis bevásárlást közbe iktatva, meg is kóstolhattuk... érdemes volt, ajánlom mindenkinek, azoknak, akik csak változtatni szeretnének a megszokott reggeli sémákon, vagy szeretnének egészségeset enni.


A hozzávalók: (2 főre)

  • 2 nyers cékla
  • 1 doboz philadelphia sajt
  • só, bors, oliva olaj
Mi pirítósra kenve, camambert sajttal és snidlinggel a tetején ettük, mennyei volt az ízhatás!!!!

A nyers céklákat megmosom, majd alufóliába csomagolom, összezárás e
lőtt olíva olajjal és sóval megszórom. 200 fokos sütőben kb. 45-50 percet sütjük.
Majd amikor kihűlt, meghámozzuk, és lereszeljük (mi darálóval ledaráltuk, ugyanolyan volt), majd a sajttal összekeverni és sózni, borsozni. Starfokkernek igaza volt, tényleg szereti a sót és a borsot!!!!
Tetejére camambert sajt, és bármilyen hagyma jó szerintem a lágyabbak közül!!!

Szerintem ez a rózsaszínes-lilás cékla krém és a hihetetlen zöld snidling együtt olyan páros, ami jókedvűvé teszi az embert egész nap! Engem sikerült, csak keveset zsörtölődtem ma még :))))



3 megjegyzés:

  1. Szia Hugi!
    Képzeld egészségnap volt tegnap a suliban és a kisfiam azzal a kéréssel jött haza, hogy céklakrémet szeretne enni, mert ott készítettek.
    Megpróbálom a nálad talált reci alapján.
    Majd beszámolok, hogy ízlett!:-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Nelli!
    Kíváncsian várom, hogy milyen lett, és hogy ízlett-e.

    VálaszTörlés
  3. Most újból céklakrém receptet kerestem, mert Bazsi megint említette. És eszembe jutott, hogy Nálad anno láttam. :-) Veszek is céklát és megcsinálom megint.

    VálaszTörlés