Szeretek kelt tésztákat csinálni. Korlátlan lehetőség van az ember kezében, és hála a jó égnek, már az első próbálkozásaim is rendben voltak... na jó, volt olyan, hogy nem vettem észre, hogy a konvektor elaludt, ezáltal abszolút nem volt melegben a tészta, a Nagymamás lányok tudnának erről mesélni... de ez már a múlt, már figyelek...
Pár dolgot megtanultam, mások tanácsaiból... nem váltogatom a liszteket, egy fajtát használok, élesztőből szintén így van... és nem kell megijedni, ha a recept 45 dkg-ot ír, én meg már az 55.-nél járok... az állag egyezzen meg azzal, amit a recept ír, ha ír természetesen!
Mint már írtam, sokat barangolok mások blogjain, szeretem azokat a recepteket, amin már ránézésre is látszik, hogy jó! Így jártam tegnap is, amikor Belly konyhájában nézelődtem, szembe jött velem egyszer csak ez az egyszerű recept, amit végül nem is az ott leírtak alapján csináltam meg, hanem saját kútfőből... maga a tészta Belly-é, de a szószt már önállóan alkottam meg.
Hozzávalók: (kb. 20-25 csiga lesz belőle)
Tészta:
- 10 dkg rétesliszt
- 20-25 dkg finomliszt
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 2 dkg élesztő
- 1 kk olívaolaj
- 1 kk cukor
- 2 kk só
- 1-1/2 dl tej
- 1 nagy konzerv paradicsom
- só, bors, oregano, oliva, fokhagyma
Ha a tészta elérte a kívánt állagot, letakarva, meleg helyre téve duplájára kelesztjük. Ez körülbelül egy óra, de ha nem történik meg ennyi idő alatt, akkor kivárjuk. ezek után téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát jól lisztezett deszkán, és megkenjük a paradicsomos szósszal, majd megszórjuk a kolbász darabkákkal.
Ujjnyi vastag szeletekre szeleteljük, majd tepsibe rakjuk, és sajttal megszórva meleg, 160-180 fokos sütőben megsütjük. Kb. 10-15 perc alatt lesz kész.
Jesszusom, de jól néznek ki!:)
VálaszTörlésKöszönöm Szepyke!!!
VálaszTörlésA kókuszpudingodra is ezt mondtam, mikor oldalt a frissítésben megláttam!!!
Kipróbálásra kerül, nyammmm...